Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajttorta

2009.01.06

Kép

Hozzávalók (6-8 személyre)

 

Tésztaburok: 125 g vaj, 3 evőkanál cukor, 20 dkg kekszmorzsa

Töltelék: 25 dkg túró, 40 dkg tejszínes krémsajt, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 2 evőkanál liszt, 3 tojás, 1 tejföl. Tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár

Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten.

Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.

Extra tipp: a morzsára teríts egy réteg gyümölcsöt + töltelék + gyümölcs a tetejére is, így igazán frissítő tortával lepheted meg a kedvesed/vendégeidet vagy akár saját magadat