Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sajtos-sonkás hajtovány

2009.03.16

SAJTOS-SONKÁS HAJTOVÁNY (by PM)

 

 

Kép

 

hozzávalók:

50 dkg liszt, 3.5 dl langyos tej, fél csomag élesztő, 5 ek olaj, 1 kiskanál cukor, 2 kiskanál só - olvasztott vaj, reszelt sajt, sonka, póréhagyma - tetejére felvert tojás és/vagy magok, reszelt sajt...

 

elkészítés:

langyos cukros tejben élesztő megkeleszt, majd a liszt-só-olaj tartalomhoz kever. kb. fél órát keleszt, míg min. a duplájára kel. ha megkelt, két egyforma cipóra oszt. a cipókat kb. 2-3 mm vastagra nyújt, és olvasztott vajjal megken. erre mehet a reszelt sajt, apró sonkadarabok és apróra vágott póréhagyma. feltekerés után V fomákat vágva sütőlemezre helyez és a tetejét megken tojással, megszór szezámmal/tökmaggal/napraforgómaggal/sajttal - kinek mi tetszik. előmelegített sütőben kb. 200 fokon aranybarnára süt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

polgar.tibor7@upcmail.hu

(Évike és Tibi, 2012.02.10 17:15)

Nagyon finom