Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Philadelphiatorta meggyel

2009.01.06

Kép

1 csomag. Leibnitz keksz morzsa  (200 g) gondolom háztartási  is megteszi!

 

125 g  Margarin, 300 g kremsajt (Philadelphia), 100 g Porcukor, 100 g mandelszirom, 200 g Tejszin, 1 cs. habfix, 1 cs. Vanillezcukor, 1 uveg meggy befott, zselatin, (szívem szerint fagyasztott gyümiből csinálnám, de elsőre nem kísérletezek)

Oldalt lecsatolhatós tortaforma

Felmelegíteni a vajat, megvárni meg kihűl, de meg folyékony a kekszmorzsahoz adni es villával jól összedolgozni. Ne legyen se túl dagi ,se vékony. Kanállal, a papírral kibélelt tortaformába belesimítani. 

A tejszint + csomag  habfix + 1cs vaníliáscukor keményre verni, majd a  300 g kremsajtot egy  csésze porcukorral összekeverni es a habba  belekeverni. Rá a kekszlapra majd a mandulaszeleteket is a krém tetejére szórni.

A lecsepegtetett meggyet a mandulasziromra helyezni.(Egy kicsit akar belenyomkodni.) 250 ml meggylét zselatinnal keményíteni  es  meg melegen a torta tetejére önteni (de nem forrón),hogy sima legyen.

24 órát a hűtőben hagyni.