Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi gyümölcskenyér

2009.01.09

Kép Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 2 dl tejföl, 1 kávékanál sütőpor, 1 marék apróra vágott dió, 1 marék apróra vágott csoki, 1 marék összevágott narancshéj.

A cukrot, a tojássárgáját és a tejfölt kikeverjük, majd a lisztet a sütőpapírral hozzáadjuk és jól összekeverjük az egészet. Ezután hozzáadjuk a diót, a csokit és a narancshéjat (lehet diákcsemegét, aszalt gyümölcsöket, kandírozott gyümölcsöket is tenni bele). Kivajazott, lisztezett őzgerincformában 200 fokon sütjük tűpróbáig (időt azért nem írok, nem néztem mennyi idő alatt sül meg, de amikor már nem ragadt a tészta a tűre, akkor lezártam a sütőt. Ha kihűl, csokimázzal be lehet vonni.