Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kakukkfüves-fokhagymás cipók

2009.03.16

KAKUKKFÜVES-FOKHAGYMÁS CIPÓK (by PM)

  

Kép

 

 

hozzávalók:

45 dkg finomliszt, 12 fokhagymagerezd, 3,5 dl tej, 1 tojás elhabarva, 1 ek. só, 1 zacsi szárított élesztő (vagy egy kocka), 1 tk. szárított kakukkfű, 2 ek. napraforgóolaj, tej a megkenéshez, tengeri só a szóráshoz

 

elkészítés:

fél deci tejben kis cukorral élesztő felfuttat. addig a többi tejben a fokhagyma feltesz főni, negyed órát közepes lángon, tej ne kapjon oda. addig a liszt tálba szitál, hozzáad a kakukkfű, a só, a tojás, az olaj, majd ha kész a fokhagymás tej, akkor turmixolás után az is mehet hozzá, kicsit lehűtve. szép rugalmas, lágy tészta lesz belőle. amikor kétszeresére nőtt, átgyúr, bucikat formál belőle, tepsibe tesz, és míg előmelegszik a sütő, addig tejjel megkenve, nagyszemű sóval megszórva még állhat kicsit, addig is keleget. 200 fokon 15-20 percig sül, ez bucimérettől függ...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.