Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kakaós krémes

2009.01.21

KAKAÓS KRÉMES (by PM)

 

 

Kép

 

Hozzávalók és elkészítés:

- kakaós lapok: 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 8 dkg vaj, 1 tojás, 1/2 cs. sütőpor, 2 dkg kakaó, tej (mennyit felvesz, hogy puha, könnyen nyújtható tésztát kapjunk) - két lapot sütni közepes méretű tepsi vajazott hátulján

- piskóta: 3 tojás kemény habjába 15 dkg cukor, majd a 3 tojássárgája és 12 dkg liszt
(én zöld ételszínezővel színeztem, így érdekesebb :-))) - majd ugyanazon tepsi sütőpapírral bélelt belsejében megsüt

- krém: 1/2 l tejet 3 evőkanál liszttel sűrűre főzni, kihűteni...addig 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj és 2 vaníliáscukor habosra kikever, majd hozzákever a kihűlt főzet.

Kakaós lap - krém - piskóta - krém - kakaós lap - porcukor!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.