Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Indiai tikka masala

2009.01.07

Indiai tikka masala (csípős)

 

Képhozzávalók:
500 kg kicsontozott csirkehús
1 nagy hagyma, kockára vágva
2 evőkanál nővényi olaj
120 ml víz
4 evőkanál joghurt
1 kávés kanál gyömbér paszta (en friss gyombert reszeltem ra,de van gyomber fuszer is)
1  fokhagyma
70g paradicsom püré
kis só
koriander
1 kávés kanál jeera (indiai kömény)
(barmilyen hasonlo indiai fuszer jo!)

Csirkehús darabokra vágjuk. A joghurtot, az olajat, gyömbért, fokhagymát, paradicsom pürét, koriandert és köményt összekeverjük, kis sőt adunk hozzá. Ebbe a szószba áztatjuk a csirkehús darabokat legalább fél órát. Ezután közepes tűzön melegítünk olajat, amiben megpirítjuk a hagymát, amíg puha nem lesz. Hozzáadjuk a bepácolt húst, kevergetve sütjük 5 percig. Belekeverjük a vizet és felforraljuk. Lassú  tűzőn főzzük 20 percig amíg puha nem lesz. Időnként megkeverjük. Forrón tálaljuk naan-al vagy rizzsel.
megjegyzés: indiai, fűszeres szószt készen is lehet kapni Tikka masala-hoz.