Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


görög receptek/Gyros

2009.02.03

1 kg bármilyen hús(ki-mit szeret)

12,5 dkg vaj

50 dkg hagyma karikákra vágva

1,25 dl száraz fehér bor

5 paradicsom,hámozva

1 csokor petrezselyem aprítva

frissen őrölt bors

 

a húst nagyobb kockákra vágjuk,serpenyőben a vajon megpirítjuk,majd félre tesszük.

ugyanebben a zsiradékban a hagyma karikákat arany színűre piritjuk,ráöntjük a bort.

a serpenyő tartalmát a húskockákkal együtt átöntjük egy lábosba, a paradicsomot felaprítjuk,,a húshoz adjuk,és összeforraljuk.

sózzuk,borsozzuk,rászórjuk a petrezselymet,gyenge tűzön a (hús fajtájától függően) 30-60 percig pároljuk.

ha szükséges kicsi vizet öntünk alá.,hogy a végén sűrű mártást kapjunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.