Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Görög receptek/Baklava

2009.02.02

Baklava

 

15 dkg aprított  dió v mandula
4 ek zsemlemorzsa
4 ek  cukor
1 tk fahéj
25 dkg vaj
30 dkg leveles tészta(ennek is tudom a receptjét,de gondolom mindenki inkább megveszi)

sziruphoz:
25 dkg cukor
20dkg méz
2 szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 citrom leve

a diót v mandulát zsemlemorzsával +cukorral+fahéjjal össze keverjük,vajat megolvasztjuk.
180 fokra melegítjük a sütőt.
a tésztalapok nagyságának megfelelő méretű formát kivajazzuk. a lapokat is megkenjük,az első 2 lapot a formába fektetjük,megszórjuk a töltelékkel,rátesszük a következő megvajazott lapot,erre is szórunk tölteléket.
ugyanígy rétegezzük a többi lapot.
az utolsó megvajazott lap is rákerült rombusz alakú szeletekre vágjuk.
vízzel kicsit meglocsoljuk,30-40 percig sütjük.

sziruphoz a cukrot 1,5 l vízzel 5 percig főzzük.
a mézet, a szegfűszeget és a fahéjat is hozzáadjuk, és együtt főzzük tovább.
végül eltávolítjuk a fűszereket,és beleöntjük a citromlét. összeforraljuk,majd hideg helyre tesszük.
miután a süti megsült,meglocsoljuk a sziruppal.( a szirup legyen kihűlve,mert külünben puha lesz a baklava.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.