Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csőben sült lencse darált hússal, szalonnával

2009.01.06

-20dkg lencse -30dkg darált hús -10dkg vöröshagyma -10dkg füstölt szalonna -15dkg óvári sajt -2evőkanál liszt -2tojás -2dl tejföl -1teáskanál pirosarany

A lencsét beáztatjuk előző este, másnap leöntjük a vizet róla és sós vízben puhára főzzük. A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk és a zsírjában megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a darált húst, pirosarannyal ízesítjük, és puhára pároljuk. Összekeverjük a leszűrt lencsével, majd kivajazott, tűzálló tálba halmozzuk. A reszelt sajtot, tejfölt, lisztet, tojást összekeverjük és ráöntjük a lencsés húsra. 200fokra előmelegített sütőben 15percig sütjük, színes paprikacsíkokkal tálaljuk.