Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almadzsem

2009.03.16

Hozzávalók:   
(4 db 2.5 dl-es üveghez)

1,25 kg alma,
6-8 evőkanál citromlé,
500 g zselírozó cukor speciál,
2 rúd fahéj,
5 dkg méz

Elkészítés:   

A meghámozott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük.
Az almából pontosan 1.25 kg-ot lemérünk, és apróra felkockázzuk.
Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon állandó keverés mellett felforraljuk.
Kb. 3 percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet.
A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.
Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár)

Én a fél kiló cukorhoz 1,5 kg tisztított almát tettem, és mézet még aígy sem tettem a recept szerinti menyniséget, hogy ne legyen túl édes. Így nagyon jól kijön az alma íze! És hamar készen van!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.