Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött zsemle

2009.03.09
 
8 db másnapos zsemle, tej, 3 tojás, 6 ek. porcukor, 1/2 kg túró, 1 marék mazsola, 2 vaníliás cukor
A zsemléknek levágjuk a tetejét, mint egy kalapot, majd kiszedjük a zsemlék belét, és tejbe áztatjuk, hogy ellepje. 3 tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, a túróval, mazsolával és a két vaníliás cukorral. A tojás fehérjét felverjük és óvatosan elkeverjük a beáztatott zsemlebéllel és a túrós keverékkel.
Betöltjük a zsemlékbe a masszát, rárakjuk a tetejét, egy kicsit megkenjük tejföllel, majd kivajazott tepsibe rakjuk. 180°-ra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 15 percig sütjük.

Vanília sodóval hidegen vagy melegen tálaljuk

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.