Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lukumádesz

3 dkg élesztő
1 kg liszt
1 tk cukor
olaj a sütéshez
méz
fahéj

az élesztőt 25 dkg liszttel,a cukorral, és egy kis langyos vízzel tálban sima tésztává gyúrjuk
letakarjuk.meleg helyen pihentetjük amíg a duplájára nem nő.
a maradék lisztet annyi vízzel amennyit felvesz simára keverjük,és hozzáadjuk az előző kelesztett tésztához.
ismét letakarjuk,és meleg helyen 1,5 órát pihentetjük,amíg a felszínén kis hólyagok képződnek.
olajat forrósítunk,és a tésztából kanállal kis gombócokat szaggatunk,és a forró olajba csúsztatjuk őket.addig sütjük amíg arany színűek lesznek.
papírtörlőn leitatjuk az olajat.
tálra tesszük,mézzel meglocsoljuk bőségesen,fahéjjal megszórjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.